Heersbrandt en Lecluse maken indruk op BK zwemmen

Heersbrandt en Lecluse maken indruk op BK zwemmen

Heersbrandt en Lecluse maken indruk op BK zwemmen

Print
Op het Belgisch kampioenschap zwemmen in Antwerpen hebben François Heersbrandt en Fanny Lecluse elk een nationaal record verbeterd.

Heersbrandt verbrak in de reeksen zijn eigen Belgische besttijd op de 50 meter vlinderslag. Hij tikte aan na 23"66. Met die tijd bleef hij onder de WK-limiet van 23"85. Dat wil zeggen dat Heersbrandt zich mag opmaken voor een trip naar Sjanghai.

Fanny Lecluse zorgde voor een nieuw Belgisch record op de 200 meter wisselslag: 2'15"04. Ze deed daarmee 29 honderdste seconde beter dan de vorige toptijd, die werd neergezet door Kimberly Buys. Ook Lecluse mag maar het WK. Vrijdag zwom ze ook al de limiet op de 200 meter schoolslag.

De Belgische titel op de 100 meter schoolslag was voor Kim Janssen. Ze hield onder meer Elise Matthysen (1"10) af. "Vooraf hadden we gezegd dat we met alles onder 1"11 blij zouden zijn", aldus Matthysen aan Sporza. "Ik ben dus content. Het gaat weer in stijgende lijn, dat is het belangrijkste. De WK-limiet zwom ik niet, maar dat was mijn doel ook niet."

MEEST RECENT