Aernoudt niet schuldig aan laster en eerroof - Verwilghen in cassatie

Voormalig topambtenaar Rudy Aernoudt is donderdag vrijgesproken door de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI). Marc Verwilghen (Open Vld) had de man beschuldigd van laster en eerroof. Verwilghen gaat nu in cassatie.

kscherpenberg

Aernoudt had in 2008 in een opiniestuk neergepend dat de liberaal als minister van Economie contracten had toegewezen aan bevriende advocaten.

De gewezen kabinetschef op meerdere niveaus schreef ook dat Verwilghen advocaat Marc Uyttendaele heeft afgedreigd en dat hij na zijn ministerperiode een brief stuurde naar verschillende kabinetten om te melden dat hij opnieuw beschikbaar was als strafpleiter.

Verwilghen heeft de beschuldigingen steeds weerlegd. Hij zei ook Marc Uyttendaele nooit te hebben ingehuurd.

In februari nog werd de correctionele zaak voor laster en eerroof voor onbepaalde tijd uitgesteld. Volgens Aernoudt had de Gentse raadkamer hem echter doorverwezen naar de correctionele rechtbank zonder dat hij daarbij gehoord werd.

Aernoudt stapte daarop naar het KI en haalde zijn gram. "Als voormalig kabinetschef had Aernoudt recht van spreken", klonk het vonnis. Hij werd buiten vervolging gesteld.

Verwilghen heeft cassatieberoep aangetekend tegen de beslissing van de KI.

Vastgoed

Jobs in de regio