Eerste meldingen kredietkaartfraude met Playstation Network

De eerste meldingen van gedupeerde gebruikers van het PlayStation Network beginnen binnen te sijpelen. Het gaat om fraude met kredietkaartgegevens.

ssimons

Een hacker of een groep hackers kon onlangs inbreken in het PlayStation Network van Sony en zo aan de persoonlijke gegevens van de meer dan 70 miljoen gebruikers komen. Eerst was nog onduidelijk of er ook kredietkaartgegevens in verkeerde handen waren gevallen, nu is duidelijk dat dit wel degelijk het geval is.

Op meerdere gamingsites maken PSN-gebruikers hun beklag over ongewilde geldtransacties met hun kredietkaart. Er is wel nog niet bewezen dat dit het gevolg is van de inbraak in het systeem.

Rechtszaken

Intussen zijn ook de eerste rechtszaken al aangespannen. Kristopher Johns uit het Amerikaanse Alabama heeft Sony al aangeklaagd wegens het niet voldoende beveiligen van de gegevens. In de Amerikaanse staten Iowa, Connecticut, Florida, Massachusetts, alsook in het Verenigd Koninkrijk, wordt een onderzoek gestart en overwogen om juridische actie te ondernemen.