Geen rellen op Turnhoutsebaan na Real - Barca

Geen rellen op Turnhoutsebaan na Real - Barca

Geen rellen op Turnhoutsebaan na Real - Barca

Print
Borgerhout - De kans op voetbalrellen was gisteravond miniem. De politie stond massaal paraat en vuilniszakken werden op de valreep verwijderd. Vorige week ontplofte na de match FC Barcelona-Real Madrid spreekwoordelijk de bom op de Turnhoutsebaan.

Tientallen jongeren keerden zich tegen een bus van De Lijn en tegen de politie, en ze gooiden met alles dat ze konden vinden - vooral vuilniszakken die klaarstonden.

Gisteravond dan was er Real Madrid- FC Barcelona in de Champions League. Weer kwamen in de vzw’s, cafés en shishabars jongeren samen om naar de match te kijken. Maar dit keer bleef het wel rustig.

Samenscholingsverbod

De burgemeester had zijn voorzorgen genomen. Tot vanochtend gold er een samenscholingsverbod en de politie was paraat. “Verschillende eenheden waren inzetbaar, maar ze waren gelukkig niet nodig”, zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens. De omstandigheden waren ook anders: geen vakantie meer en niet zo warm.

Ook De Lijn hield zich klaar met meer personeel en meer controle. En op straat werd al het vuilnis dat bewoners en winkeliers hadden uitgezet, al opgehaald. De laatste zakken werden in de vuilniskar gekieperd vlak voor de match werd afgefloten.

Ook komende dinsdag geldt er tijdens en na de match Barça-Real een samenscholingsverbod.

AK, SYMA

Foto: BFM

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio