200 jongeren bekampen politie op Bloso-domein in Hofstade

Op het Bloso-domein in Hofstade (Zemst) hebben er zich rellen voorgedaan. Na afloop heeft de politie volgens burgemeester Bart Coopman (CD&V) één relschopper opgepakt.

ssimons

"Het was niet makkelijk om jongeren te identificeren uit de groep van 200 à 300 die rond 18.00 uur op het strand acht ingesloten agenten een tijdlang hebben bekogeld met allerlei projectielen", aldus Coopman.

Twee agenten raakten bij de rellen lichtgewond, de ene aan het hoofd, de andere aan de voet.

Politie omsingeld

"Het probleem is rond 18 uur begonnen bij een vechtpartij op het strand die de leden van de private bewakingsdienst op het domein niet de baas konden en waarvoor ze de hulp van de politie inriepen. Vanaf het ogenblik dat de eerste drie agenten op het strand verschenen, heeft zich een massa jongeren tegen hen gekeerd en projectielen beginnen gooien, zoals stenen, flessen, blikjes. Op een bepaald ogenblik waren acht agenten van de lokale politie volledig omsingeld door 200 tot 300 jongeren. De rust is pas teruggekeerd toen de agenten zich van het strand verwijderden", aldus Coopman.

De agenten riepen versterking in en vrij snel waren 60 tot 70 agenten aanwezig van omliggende korpsen, federale politie en spoorwegpolitie.

Extra bussen

"Men heeft zich vervolgens vooral geconcentreerd op het zo rustig mogelijk laten verlopen van de uittocht. De Lijn heeft op ons verzoek extra bussen ingelegd vanaf de hoofdingang van het domein en alle betrokkenen zijn inmiddels vertrokken. Op de bussen deden zich geen noemenswaardige feiten meer voor", aldus Coopman die de nieuwe problemen op en rond het domein andermaal toeschrijft aan allochtone Brusselse jongeren.

Foto: Marc Aerts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners