Plantenbeurs Liezele lokt record aantal standhouders

De zeventiende Vlaamse Plantenbeurs van Liezele verwelkomt op paasmaandag 120 standhouders. Dat is een absoluut record.

Christof Willockx

Jaarlijks trekken duizenden mensen op paasmaandag naar de Plantenbeurs van Liezele (Puurs). Gerard Huyck (55) zorgt dat iedere standhouder voldoende plaats heeft. Zijn vrouw Annemie De Jonghe (52) bakt de hele dag hamburgers. "In totaal zijn er tien organisatoren. Wij zitten al voor de vijftiende keer in het organisatiecomité. Dit jaar staan de perkplanten centraal. Dat zijn eenjarige plantjes die je eind april kan planten en die pas in het najaar afsterven. Ze zijn ongeveer twintig centimeter groot. Normaal valt paasmaandag vroeger op het jaar en kunnen perkplantjes nog niet worden geplant. Maar vanaf eind april kan het wel", zegt Gerard.

De Vlaamse Plantenbeurs van Liezele vindt voor de zeventiende keer plaats. Van 10 tot 17 uur verkopen 120 semiprofessionele handelaars en tuinhobbyisten hun planten in de dorpskern van Liezele. De toegang tot de plantenbeurs is volledig gratis. Ook de parkeerplaatsen zijn gratis en staan aangeduid vanaf het moment dat je Liezele binnenrijdt.

Bezoekers die op GPS rijden, geven best de straat Liezele-Dorp in als eindbestemming. Op de plantenbeurs worden snacks aangeboden zoals hot-dogs, hamburgers, wafels en ook het bier Liezels Pierke. Dat bier bevat negen graden alcohol en wordt enkel op de plantenbeurs verkocht.

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van zaterdag 23 april.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio