Giants terug op vierde plaats

De Antwerp Giants stonden gisteren voor een zeer moeilijke, zeg maar bijna onmogelijke opdracht. Ploeg in vorm Oostende kwam immers naar de Lotto Arena om in een rechtstreeks duel uit te maken wie de vierde plaats mocht ambiëren. Een schitterende Roel Moors leidde zijn Giants naar een verdiende overwinning in een uitzinnige Lotto Arena.

ikerremans

Tim Black zat op de blessurebank naast zijn maatje Hopkins, Oveneke en Vander Jonckheid. Door de vertrouwenscrisis die Mejri meemaakt had Casteels buiten zijn talentrijke jongeren nog de beschikking over amper vijf keyplayers. Zij waren echter niet van plan om zich zomaar te laten afmaken. Met de rug tegen de muur zijn onze Antwerpenaren onvoorspelbaar. Lojeski opende nochtans sterk met twee bommen maar de thuisploeg liet niet begaan. Een driepunter van Biggs gaf 11-11.

Door drie mooie infiltraties op rij van Roel Moors kwamen de Giants 20-15 voor na het eerste kwart. Een voorsprong die ze niet meer zouden afgeven. Oostende was even van slag en diezelfde Moors driepunterde naar 25-15 en Wilson naar 30-15. Roel nam de leidersrol van Black over en bleef spectaculaire punten maken (15 in de eerste helft).Bij de rust hielden de jongens van Casteels nog een bonus van 12 stuks over. ( 36-24 halfweg)

Het begin van kwart drie was dan weer voor de bezoekers. De Giants scoorden niet meer en de zeekapiteins knabbelden aan hun achterstand naar 36-29. Een dunk van Brown en een technische fout van Lojeski gaven terug wat ademruimte. (42-31) Ook coach Jaumin vroeg en kreeg uiteraard dezelfde sanctie na een block-shot van Biggs. Met nog tien minuten te spelen gaf het scorebord 54-38 aan.

Moors driepunterde de twintiger op het bord. (59-38) Ook de ingebrachte jongeren deden hun uiterste best en gaven de basisspelers de nodige rustminuten. Oostende begon aan een slotoffensief en de Giants kwamen in foutenlast. 12 punten op rij van de bezoekers en het stond opeens 59-50 met nog drie minuten op de klok. Bij 63-51 en nog twee minuten kreeg Brown zijn vijfde fout maar Roel Moors en zijn maats hielden het hoofd koel en klopten zo voor de derde keer op rij Oostende. Vooral defensief klopte het plaatje volledig en werden de bezoekers tot 57 punten beperkt.

Eindstand : 63-57

GIANTS: MOORS 24, BIGGS 9, ROLL 7, WILSON 11, BROWN 4, Mejri 4, Mwema 4, Donkor 0, Rademakers 0 OOSTENDE: LOJESKI 14, PETROVIC 5, PELLE 2, THOMAS 10, MITCHELL 5, Green 10, Van Den Spiegel 2, Katnic 2, Faison 7, Huffmann 0, Serron 0

Ludo Hendrickx

MEER OVER Oostende