Dode bij ongeluk met luchtballon

Bij een ongeval met een luchtballon in Ettelgem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Oudenburg, zijn één dode en vijf gewonden gevallen.

ikerremans

Het ongeval gebeurde vrijdag op het moment dat het in Oudenburg begon te schemeren. “De luchtballon is in een kleine windhoos terechtgekomen”, zegt burgemeester Ignace Dereeper. “Waarschijnlijk is de bestuurder van de ballon hierdoor verrast. Volgens de eerste berichten is hij geschrokken, en is daarom de luchtballon uit evenwicht geraakt.”

De ballon, waarin zich naast de bestuurder ook vijf passagiers bevonden, werd door de wind gegrepen en een paar keer tegen de grond gesmakt. “Daarbij werden alle passagiers uit de mand geslingerd”, zegt Ignace Dereeper. “Uiteindelijk is de ballon, die gehuurd was bij de firma Raes uit Oostkamp, ondersteboven in de waterloop Zuidgeleed terechtgekomen. De bestuurder, die nog als enige aan boord was, kwam onder de korf terecht en verdronk. Voor hem kon geen hulp meer baten. Het gaat om een veertiger die erg bedreven was in het ballonvaren.”

De passagiers van de luchtballon zijn er op dit ogenblik erg aan toe. “Ze liepen zeer ernstige breuken op, maar ze zijn niet in levensgevaar”, zegt Ignace Dereeper.

Na het ongeval kwamen familie en vrienden van de slachtoffers ter plaatse. Zij werden opgevangen door politie, brandweer en mensen van slachtofferhulp.

KoVe