Cafetaria sporthal verwerkt vijfde inbraak op vijf maanden tijd

In de cafetaria aan de sporthal is in de nacht van donderdag op vrijdag voor de vijfde keer ingebroken in vijf maanden tijd.

Ook het terras van jeugdhuis Den Trechter bleef vorige nacht niet gespaard van vandalisme.

“Ik zag een ware ravage toen ik deze morgen de cafetaria binnenkwam”, getuigt uitbaatster Pascale Laremans.

Dietrich Marten

“De inbrekers braken onze speelautomaten open en zijn er met het geld vandoor, net zoals met de inhoud van de volledig vernielde sigarettenautomaat. Ze namen ook volle flessen sterke drank mee en goten halfvolle flessen drank en poetsmiddel zomaar uit op de grond.” De uitbaters zijn het meer dan beu want sinds december krijgen ze nu al de vijfde inbraak te verwerken. “We hadden net onze deuren extra beveiligd”, zeggen ze. “Gelukkig heeft de gemeente beloofd dat er snel een alarmsysteem voor het ganse gebouw zou komen. Vorige keer werd zelfs het opnamemateriaal van onze bewakingscamera’s gestolen.” De dieven braken in via een raam op de sportdienst en haalden ook daar alle burelen overhoop.

Den Trechter

Ook het terras van jeugdhuis Den Trechter werd het slachtoffer van vandalisme, al is daar niets gestolen. “We hadden vorige week net een partytent en bloempotten buiten gezet”, vertelt jeugdmedewerkster Tessa De Wreede. “Onze bloempotten zijn van de trappen stukgegooid en de tent is kromgebogen en vernield. Het terras was nu juist zo gezellig en trok veel jongeren de voorbije week, die nu hun ongenoegen over dit vandalisme uiten op facebook.” Volgens de lokale politie is er geen verband tussen de misdaden aan Den Trechter en in de cafetaria. “Er zijn nog geen sporen gevonden maar er is een groot verschil tussen gewoonweg vernielen doelbewust stelen”, meent hoofdinspecteur interventie Joris D’Hooge. In de lokalen van jeugdbeweging Chiro Zwijndrecht werd vorige week nog ingebroken. “Toch is er geen sprake van een verontrustende inbrakenplaag”.

Dietrich Marten

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio