Klopjacht op vader na moord op vrouw en vier kinderen

Frankrijk is in de ban van een akelig familiedrama. De politie van Nantes vond donderdag onder het terras van een gezinswoning de lijken van een moeder en haar vier kinderen. De 50-jarige vader, die nog spoorloos is, wordt verdacht van de moord op de andere gezinsleden.

ikerremans

Sinds 4 april leek het gezin Dupont van de aardbodem verdwenen. Ongeruste buren hadden de politie verwittigd omdat de luiken van hun huis gesloten bleven. Na een onderzoek van de woning werd donderdag de akelige vaststelling gedaan. Ook de twee honden van het gezin lagen begraven onder het terras.

In een brief die in het huis werd gevonden, stond te lezen dat de Duponts naar Australië vertrokken waren. In een mail aan een familielid had vader Xavier Dupont geschreven dat hij een geheimagent van de VS is en in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Volgens de politie zijn geldzorgen de aanleiding voor het drama.

De politie heeft een grote klopjacht ingezet naar de voortvluchtige man. Vrijdag leverde dat een eerste resultaat op: de auto van de man werd aangetroffen op een hotelparking in het Zuid-Franse Roquebrune-sur-Argens. De politie was al massaal in het stadje aanwezig omdat de man er vorige week nog zijn bankkaart had gebruikt om grote sommen geld af te halen.

Toevallig of niet: tijdens zijn verblijf in het stadje verdween in de buurt een vrouw spoorloos. De vrouw was afkomstig uit de stad waar het gezin woonde voor hun verhuis naar Nantes. De openbaar aanklager sluit niet uit dat er een verband is.