Primeur: Paus beantwoordt vragen op Italiaanse televisie

Primeur: Paus beantwoordt vragen op Italiaanse televisie

Primeur: Paus beantwoordt vragen op Italiaanse televisie

Print
Op Goede Vrijdag schreef paus Benedictus XVI tv-geschiedenis door op televisie enkele vragen van het publiek te beantwoorden. Onder de vragenstellers was er een meisje dat de aardbeving in Japan overleefd heeft en een moslima uit het door conflicten verscheurde Ivoorkust. Het programma, getiteld 'In Zijn Beeld - Een Goede Vrijdag Special', werd uitgezonden op de staatszender RAI Uno.

Het was voor het eerst dat een paus in een dergelijk programma verscheen. De paus beantwoordde vanachter zijn bureau in het Apostolisch Paleis op zeven aparte vragen, die op verschillende momenten tijdens het programma werden uitgezonden.

Een Japans meisje van 7 mocht de eerste vraag stellen en vroeg de paus over haar angst en smart na de tragedie in haar geboorteland. De paus probeerde haar te troosten en antwoordde dat "we later zullen begrijpen waarom we nu bang zijn."

De paus werd ook met de euthanasieproblematiek geconfronteerd. De zoon van een Italiaanse vrouw is geruime tijd in vegetatieve, comateuze toestand. Benedictus vertelde haar dat de uren die ze aan het bed van haar zoon spendeerde, een teken van geloof in God en "respect voor het menselijke leven in de moeilijkste tijden" was.

Een Ivoriaanse vrouw wou weten of haar land het politieke en etnisch geweld kan overwinnen. De paus zei haar dat "we afstand moeten doen van geweld en opnieuw moeten beginnen praten. We moeten samen vrede proberen te vinden, met het respect en de wil om open voor elkaar te staan."

Het programma werd vooraf opgenomen.

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws