Verviers-Pepinster krijgt geen licentie

De Licentiecommissie van de Ethias League heeft vrijdag beslist dat eersteklasser Verviers-Pepinster geen licentie voor het komende seizoen krijgt. Daardoor mag de club, momenteel op de zesde plaats in eerste klasse, volgend seizoen niet starten in de hoogste afdeling van het Belgische mannenbasketbal.

ikerremans

Verviers-Pepinster kon onvoldoende attesten voorleggen en de Licentiecommissie oordeelde dat ze niet aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen in het komende seizoen. De club kan in beroep gaan tegen de beslissing in. De Beroepscommissie Licenties moet dan ten laatste op 1 juni 2011 een beslissing nemen in deze zaak.

Negen clubs

Optima Gent verkreeg een B-licentie nadat de club die licentie zelf had aangevraagd. Daardoor krijgen de Gentenaars, momenteel op de laatste plaats in de Ethias League, geen toelating om in Europese bekercompetities aan te treden.

De andere zeven eersteklassers kregen wel een A-licentie toegewezen. Het gaat om Aalstar, Antwerp Giants, BC Oostende, Leuven Bears, competitieleider en titelhouder Spirou Charleroi, Bergen en Luik.

In het seizoen 2011-2012 spelen er maximaal negen clubs in de eerste klasse van het mannenbasket. Het Limburgse basketproject om een Limburgse professionele topclub uit de grond te stampen waarvan er een tijdje geleden sprake was, werd onlangs voorlopig afgeblazen.

Meer sportnieuws