Vriend vermoorde Caroline Vincke bekent

Geert V. (32), de vriend van de vermiste en vermoorde Caroline Vincke, heeft bekend dat hij betrokken was bij haar dood. Het gaat om gedeeldelijke bekentenissen volgens het parket van Kortrijk, want hij heeft nog niet toegegeven dat hij Vincke ook in stukken sneed. De onderzoeksrechter heeft de man nu opnieuw aangehouden.

ikerremans

Uit zijn gedeeltelijke bekentenissen blijkt dat hij na een hoogoplopende discussie de hand heeft gehad in haar dood.

Over de precieze doodsoorzaak van Caroline Vincke wil het Kortrijkse parket voorlopig geen verder commentaar geven. Het lichaam van de vrouw is wel vrijgegeven voor de begrafenis.

Lichaamsdelen

Geert V. zat eerder al in voorhechtenis op verdenking van de moord op zijn vriendin. Hij bekende, maar trok die bekentenis later weer in omdat hij "onder druk was gezet". Uiteindelijk werd hij vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen.

De voorbije dagen werden in de Heulebeek in Moorsele stoffelijke resten gevonden van de vrouw, die begin februari spoorloos was verdwenen. Op zondag 17 april was al een dijbeen van de vermoorde vrouw ontdekt. Donderdag werd Geert V. dan weer opgepakt.

Reconstructie

Vrijdag is zijn woning en in het centrum van Moorsele een reconstructie gehouden. V. wandelde meermaals het dorp door of reed met zijn rolstoel. De reconstructie diende vooral om het tijdsgebruik van de man na te gaan.