Bulgaar vermoordt ex en verbergt haar lijk in bos

Voor het Gentse hof van assisen begint dinsdagnamiddag het proces tegen Sergey Ignatov. De 34-jarige Bulgaarse man wordt beschuldigd van moord op zijn ex-vriendin Ruzhka Ilieva in 2008. Hij stak de vrouw dood en verborg haar lijk in een bosje in Waasmunster, waar het drie maanden later werd opgegraven na bekentenissenvvan de man.

ibroeksteeg

Ruzhka Ilieva werd op 4 september 2008 voor het laatst gezien toen ze haar kinderen aan de schoolpoort in Gent afzette. Haar zus en haar vriend deden aangifte van een onrustwekkende verdwijning. Ze hadden een bericht gekregen van de gsm van Ruzhka met de vraag haar niet meer te contacteren en haar kinderen met Ignatov mee te geven, maar ze vertrouwden het niet omdat Ignatov haar een paar dagen eerder had bedreigd. Ignatov had vernomen dat zijn ex een relatie had met Idriz Mekov, de vroegere echtgenoot van zijn huidige vriendin.

Lift

Ignatov werd opgepakt maar hij hield vol dat hij niets met de zaak te maken had. Een huiszoeking leverde ook geen resultaat op en Ignatov bleef op vrije voeten tot op 3 december. Toen werd ook de broer van Ignatov opgepakt, die verklaarde dat Sergey begin december aan hem de moord op Ruzhka bekende.

Sergey Ignatov bleef ontkennen maar legde uiteindelijk op 23 december bekentenissen af. Hij was door de kamer van inbeschuldigingstelling vrijgelaten maar werd door de onderzoeksrechter onmiddellijk weer aangehouden.

De beschuldigde verklaarde dat hij zijn ex had opgewacht en haar een lift had aangeboden. Het kwam tot een discussie die uit de hand zou gelopen zijn, waarbij Ignatov haar verschillende messteken toediende. Hij begroef haar lichaam in een bosje aan de E17 in Waasmunster.

Assisenhof

Volgens de gerechtspsychiater is de man toerekeningsvatbaar. De KI in Gent verwees hem in september 2010 naar het hof van assisen van Oost-Vlaanderen. Het assisenhof wordt voorgezeten door Henri Heimans (foto), raadsheer bij het hof van beroep in Gent. Ignatov wordt verdedigd door Joris Van Cauter.

De assessoren zijn Olivia De Vel, rechter in eerste aanleg in Gent en Emmanuel Böting, rechter in eerste aanleg in Dendermonde. Myriam Van Praet, substituut-procureur bij de rechtbank van eerste aanleg in Gent, vertegenwoordigt het openbaar ministerie.

Beeld: Photonews

MEER OVER Gent