Dehaene wil Real en Barcelona weren uit Champions League

Oud-premier Jean-Luc Dehaene is de nieuwe financiële waakhond van de UEFA en hij wil zich meteen laten gelden. Hij wil bepaalde topclubs uit de Champions League weren als ze niet verantwoordelijker met hun geld omspringen.

ikerremans

Volgens de strengere financiële regels van de UEFA is het niet meer toegelaten dat topclubs honderden miljoenen euro's uitgeven.

Dehaene heeft nog geen namen genoemd. Toch lijkt het duidelijk dat hij doelt op als Manchester United (826 miljoen euro schuld), FC Barcelona (442 miljoen euro schuld) en Real Madrid (327 miljoen euro schuld). Als ze op dezelfde manier met geld blijven omgaan, wil Dehaene de huidige halve finalisten over twee jaar uitsluiten uit de Champions League.

"Je kunt er ook aan denken dat nieuw gekochte spelers niet mogen meespelen als blijkt dat clubs hun eigenlijk niet konden betalen", stelt Dehaene ook voor.

"In het algemeen zijn het juist de belangrijkste Europese clubs voor wie alle regels zullen gelden - kleinere clubs hebben wellicht minder moeite met de grens van maximaal 5 miljoen euro verlies."

MEER OVER Jean-Luc Dehaene

Meer sportnieuws