Niemand had ooit al seks in de ruimte

Enkele dagen na de feestelijkheden rond de vijftigste verjaardag van de eerste bemande ruimtevlucht, heeft een Russische expert ook een duit in het zakje gedaan: Valeri Bogomolov liet vrijdag weten dat de kosmonauten nooit seks gehad hebben in de ruimte. Dat meldt het Russische persagentschap Interfax.

ibroeksteeg

Bogomolov is de adjunct-directeur van het Instituut voor medisch-biologische problemen, een orgaan dat belast is met wetenschappelijk onderzoek in de ruimte. "Er bestaat geen enkele officiële of officieuze informatie over seksuele relaties of experimenten in de ruimte", aldus Bogomolov.

Er circuleren al jaren geruchten over geheime Russische of Amerikaanse experimenten inzake seksuele relaties in gewichtloze toestand, maar zowel Moskou als Washington heeft altijd ontkend dergelijke experimenten gevoerd te hebben.

"Wat de Amerikanen betreft, heb ik geen informatie om dergelijke geruchten categoriek te ontkennen. Althans geen officiële informatie. Er zijn enkel geruchten en die moeten niet geloofd worden", aldus nog Bogomolov.

Beeld: Photonews