Beke zit woensdag weer samen met De Wever en Di Rupo

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) zit volgende woensdag opnieuw rond de tafel met de overwinnaars van de verkiezingen van juni vorig jaar, de N-VA- en PS-voorzitters Bart De Wever en Elio Di Rupo. De vergadering wordt de dag ervoor in technische werkgroepen voorbereid, luidt het bij de CD&V-voorzitter.

ibroeksteeg

Beke zou normaal gezien donderdag al met Di Rupo en De Wever een nieuwe stand van zaken opmaken, maar om verschillende redenen ging de vergadering niet door. Volgende woensdag volgt dus een nieuwe poging. Op de agenda staan de hervorming van de financieringwet en de gezondheidszorg.

De koninklijk onderhandelaar zoekt samen met de N-VA-voorzitter ook nog naar een datum om samen met de Vlaamse partijvoorzitters de koppen bij elkaar te steken. Een datum ligt op dit moment nog niet vast. Vorige vrijdag zaten Beke en De Wever al samen met de Franstalige voorzitters van PS, MR, cdH en Ecolo rond de tafel.

Maandag wordt niet gepraat. Het is niet alleen paasmaandag. Die dag wordt ook Bekes grootmoeder, Elisabeth Desmet, in het West-Vlaamse Wielsbeke begraven. Zij overleed op zondag 17 april, daags voor haar 96ste verjaardag.

Jaar zonder regering

Vandaag is het exact een jaar geleden dat Open Vld de stekker uit de federale regering trok. Tot op vandaag zitten we zonder regering.

MEER OVER Bart De Wever