Provincie roept alarmfase rood uit in bossen en natuurgebieden

Sinds vrijdagochtend is in alle bossen en natuurgebieden van de provincie Antwerpen alarmfase rood van kracht. Dat is de hoogste staat van paraatheid rond mogelijk brandgevaar. Bezoekers zijn nog steeds overal welkom, maar dienen extra alert te zijn en zeker niet te roken in de gebieden. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos.

jrosquin

Aangezien het al dagen erg warm en droog is, stijgt het risico op bos- en heidebranden gevoelig. Gezien de weersvoorspellingen neemt het Agentschap voor Natuur en Bos liever geen risico: "We raden de mensen nog niet af om de natuur in te trekken en gaan zeker nog geen delen van gebieden zoals de Kalmthoutse Heide afsluiten. Maar aangezien het overal allicht erg druk wordt in het paasweekend, roepen we wel op tot extra alertheid", verklaart woordvoerder Dirk Bogaert.

De voorbije dagen was in de provincie Antwerpen alarmfase oranje van kracht. Dat hield in dat alle brandtorens permanent werden bemand en dat boswachters en bezoekers waakzaam dienden te zijn. Nu komt daar ook nog steun bij van brandweer en politie, die in groten getale klaar zullen staan voor een mogelijke interventie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio