Hechtenis Egyptische president Hosni Moebarak 15 dagen verlengd

De procureur-generaal van Egypte heeft beslist om de hechtenis van voormalig president Hosni Moebarak met 15 dagen te verlengen. Dat gebeurt binnen het kader van het onderzoek naar de onderdrukking van de antiregeringsmanifestaties. Dat heeft vrijdag het officiële persagentschap Mena bekendgemaakt.

ibroeksteeg

"De procureur-generaal van Egypte, Abdel Meguid Mahmoud, heeft beslist om de hechtenis van voormalig president Hosni Moebarak voor het onderzoek met 15 dagen te verlengen", zei het persagentschap.

Ziekenhuis

De woordvoerder van het parket, de rechter Adel Al-Saïd, zei dat leden van het parket vrijdag naar het ziekenhuis van Sjarm-el-Sjeikh gingen om Moebarak verder te ondervragen. De voormalige president wordt daar sinds 12 april verzorgd. Hij bevindt zich daar ook in voorlopige hechtenis.

Moebarak trad af op 11 februari, na dertig jaar aan de macht geweest te zijn. Na een ondervraging binnen het kader van het onderzoek naar de onderdrukking van de antiregeringsmanifestaties in januari en februari werd de president in het ziekenhuis opgenomen. 846 doden is de officiële balans van de manifestaties.

Beeld: Photonews

MEER OVER Egypte

Nu in het nieuws