Splinternieuw Duits cruiseschip doet Antwerpen aan

In Antwerpen is vrijdag het nieuwe cruiseschip AIDAsol voorgesteld, een kanjer van 252 meter lang die plaats biedt aan 2.700 passagiers. Dat laatste is een record voor Antwerpen. In de maanden april, mei en september zullen in totaal 15 cruises van het Duitse AIDA Antwerpen aandoen op hun tocht langs Noordwest-Europa.

jrosquin

Vorig jaar was het iets oudere broertje van de AIDAsol, de AIDAblu, al meermaals te bewonderen in de Antwerpse haven. Het nieuwe schip is echter eerder bedoeld voor atypische cruisereizigers: jongeren en gezinnen met kinderen. Hoewel er aan comfort geen gebrek is, moet de sfeer er in tegenstelling tot bij de meeste cruises erg "casual" zijn.

Zo werken de meeste van de zeven restaurants op het schip met een vrijblijvende formule en is er geen sprake van een dresscode.

Succes

De AIDAsol werd op 9 april in het Duitse Kiel gedoopt voor het vanuit Hamburg koers zette naar het Franse Le Havre en het Britse Dover. Na Antwerpen is ook nog Amsterdam aan de beurt, voor het schip terugkeert naar Duitsland. De eerste tocht was alvast een succes, want alle 2.700 plaatsen zijn volzet, vooral door Duitse toeristen.

In Antwerpen kunnen de toeristen kiezen om zelf de stad in te trekken of een tocht begeleid door een gids van de stad te maken.

Wie de kolos vrijdag nog wil zien aan de Antwerpse Scheldekaai, zal zich moeten reppen. Het schip vertrekt omstreeks 17 uur alweer richting Amsterdam.

Archieffoto AIDAblu

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio