Druk verkeer rond Antwerpen en Gent naar de kust

Het Vlaamse Verkeerscentrum meldt vrijdagmiddag grote drukte rond Gent en Antwerpen in de richting van de kust. Het gaat vooral om dagjes- en weekendtoeristen. Mensen die met de auto naar zee willen, moeten tellen op vertragingen die kunnen oplopen tot een uur.

jrosquin

Rond Antwerpen wordt de drukte veroorzaakt door Nederlandse en Duitse toeristen, die respectievelijk via Breda en Limburg naar de kust rijden.

Over de hele Antwerpse ring staan files. Op de E313 staan files van Antwerpen tot voorbij Geel. Ook op de E19 staat een file tot in Brasschaat.

Gent

Er is sterk vertraagd verkeer vanaf Aalst tot voorbij Gent, mensen die van Brussel naar de kust rijden moeten rekening houden met een vertraging van een halfuur tot een uur. In Gent komt het verkeer uit Antwerpen en Brussel samen, met een file tot Aalter als gevolg. Daar splitst het verkeer zich naar Knokke of Blankenberge, waarna het vlotter rijden is.

Bijkomende piek tussen 17 en 18 uur

Volgens Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaamse Verkeerscentrum, volgt er nog een korte, bijkomende piek tussen 17 en 18 uur. "Sommige weekendtoeristen vertrekken pas later in de namiddag en zullen nog kort voor vertraagd verkeer zorgen, vooral nabij Gent", aldus Beeckman.

Archieffoto

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio