"Waalse regering verspilde 30 miljoen euro aan consultants"

Waalse regering verspilde 30 miljoen euro aan consultants

"Waalse regering verspilde 30 miljoen euro aan consultants"

Print
De Waalse regering zou sinds het begin van de legislatuur midden 2009 al bijna 30 miljoen euro hebben uitgegeven aan studies en consultants. "Pure geldverspilling", hekelt de liberale oppositieleider Willy Borsus (foto) vrijdag in L'Avenir.

"Bijna 30 miljoen euro, maar zelfs dan zitten we nog onder het reële bedrag, omdat bepaalde ministers geen becijferde antwoorden hebben gegeven op de vragen van onze parlementsleden", sneert Borsus. "Wanneer het zo vaag blijft en geen enkel gegeven gepreciseerd wordt, dan is dat duidelijk niet per toeval."

Ecolo-minister Philippe Henry spant volgens de MR-berekeningen de kroon. Het groene kabinet van Mobiliteit en Ruimtelijke ordening gaf op nog geen twee jaar tijd al 15,6 miljoen euro uit aan studiewerk, aldus de liberalen.

Borsus vindt dat de regering drastisch moet snoeien in het werk dat ze aan consultants uitbesteedt. "Al die studies door consultants zijn overbodig als je kijkt naar het werk dat de Waalse administratie intern kan verzetten", besluit hij.

Foto Photonews

.

Nu in het nieuws