Stad Antwerpen voorziet 700 extra opvangplaatsen

Met het masterplan kinderopvang bouwt de stad Antwerpen tien nieuwe kinderdagverblijven, samen goed voor de opvang van 700 kinderen. In Merksem komt opvang voor 112 kinderen.

jrosquin

Volgende week dinsdag wordt plechtig de eerste steen gelegd van het nieuwe kinderdagverblijf in de Speelpleinstraat in Merksem. Er is plek voor 112 kinderen. Het wordt een van de grootste stedelijke kinderdagverblijven in Antwerpen. Dit is niet het enige grote kinderdagverblijf dat Antwerpen bouwt.

In de Regentstraat wordt volop gewerkt aan het kinderdagverblijf De Brabbel. Ook hier kunnen volgend jaar 112 kinderen worden opgevangen.

Ook volgend jaar is er de opening van een kinderdagverblijf met een capaciteit van 85 kinderen op Linkeroever. Aan de Confortalei in Deurne is opvang gepland voor 85 kinderen in 2013. In dat jaar opent ook een nieuw kinderdagverblijf in de nieuwe woonwijk van het Militair Hospitaal. De afgelopen jaren werden al 750 extra opvangplaatsen gecreëerd.

Containers

Om de nood aan kinderdagverblijven op te vangen, organiseert de stad ook kinderopvang in containers. Ze zouden normaal in september de deuren openen. Zo komen er vijftig opvangplaatsen bij. Het is nog onduidelijk waar deze containers komen te staan, maar het zal zeker in wijken zijn waar veel vraag naar kinderopvang is.

Ouders die geen opvang vinden voor hun jonge spruiten, zijn vanaf juni welkom in speciale loketten rond kinderopvang. Daar wordt samen met de ouders gezocht naar opvang. Er komen drie loketten verspreid over de stad.

Wachtlijst

Antwerpen telt ruim 400 door Kind en Gezin erkende voorzieningen, 36 stedelijke kinderdagverblijven, en er is ook kinderopvang binnen zelfstandige crèches en bij onthaalouders. Samen zijn ze goed voor ongeveer 5.000 opvangplaatsen.

In Antwerpen is er momenteel een wachtlijst van 4.000 kinderen voor een plekje in de Antwerpse kinderdagverblijven.

SACHA VAN WIELE

Foto: Photonews

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio