Gaat Tia Hellebaut terug springen?

Is Tia Hellebaut al aan het trainen met het oog op de Olympische Spelen van Londen volgend jaar? Volgens haar man en (ex-)trainer Wim Vandeven loopt de kersverse moeder momenteel enkel haar zwangerschapskilo's eraf. Maar er zouden toch al potentiële sponsors gecontacteerd zijn met het oog op Londen 2012.

fvranckx

Hellebaut stopte op 5 december 2008 met hoogspringen omdat ze zwanger was. Maar na de geboorte van haar dochter Lotte op 9 juni 2009 begon de olympische kampioene uit Tessenderlo opnieuw te trainen. Op het Europees Kampioenschap in Barcelona vorige zomer werd ze uiteindelijk vijfde.

Maar ook toen was Hellebaut opnieuw zwanger en kort nadien kondigde ze haar tweede afscheid aan. Op 15 februari beviel ze van een tweede dochter: Saartje.

"Project-Londen 2012"

De 33-jarige atlete en haar echtgenoot hebben echter nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze werk wilden maken van het "project-Londen 2012". En dat project lijkt nu te worden hervat

.

"Tia is mee naar Valencia gegaan, waar ik met mijn atleten op stage was. Ze is er nu de overtollige kilo's aan het aflopen. Dat zijn er minder dan de vorige keer", reageert coach/partner Vandeven in een krant van De Persgroep.

"Plaatje moet kloppen"

Volgens de krant zouden Hellebaut en Vandeven ook al op zoek zijn geweest naar sponsors voor hun project.

"Er waren enkele contracten die afliepen en firma's zijn altijd geïnteresseerd in een olympisch kampioene. Maar eerst kijken hoe het nu loopt. Stap per stap. Het hele plaatje moet kloppen", minimaliseert Vandeven die geruchten.

"Maar ja, áls Tia een comeback wil maken, dan zit ze nu wel op schema. Ze hèèft ook meer tijd om zich op de Spelen voor te bereiden dan ze voor het EK in Barcelona had."

"Ik zou een slechte toptrainer zijn, moest ik in mijn hoofd al geen planning hebben voor als Tia morgen zegt: 'Kom, we gaan ervoor!' Ik weet dan welke richting we uit moeten, maar het signaal zélf, dat moet van Tia komen", aldus de coach.

Foto Photonews

Meer sportnieuws