Voortaan wel een hek aan 'dokske' in Merksem

Op de plaats waar dinsdag Chefrey is verdronken, het groot dok van Merksem, staan nu hekken. “Voor ons is het te laat”, reageert Chefrey’s papa Gerrit De Kerf. “Maar het maakt het voor alle andere kinderen wel veiliger.”

jrosquin

De stad Antwerpen heeft gisternamiddag tijdelijke hekken geplaatst aan de kop van het dok in Merksem. Het is een beslissing van waarnemend burgemeester Guy Lauwers (sp.a), na overleg met nv De Scheepvaart, het district Merksem, de politie en de dienst Openbaar Domein.

Dinsdag beslist het schepencollege of er een permanent hek wordt geplaatst. Dat zal er bijna zeker komen, en dan zal het er een zijn van twee meter hoog en met een ballenvanger.

Confronterend

“Na het tragische ongeval is het niet het moment om als beleid de ogen gesloten te houden”, zegt Guy Lauwers. “Ik besef dat we als politici het verwijt krijgen dat we alleen iets ondernemen na een tragische gebeurtenis.”

Gerrit De Kerf, de vader van de overleden Chefrey, vindt het hek ook vijgen na Pasen. “De bewoners hebben al eerder aangedrongen op meer veiligheid. Nu is Chefrey gestorven, en hij zal door een omheining niet terugkomen. Maar er spelen hier zo vaak kinderen. Om te voorkomen dat ook hen iets overkomt, is het een goede zaak.”

Gerrit kijkt vanuit zijn raam uit op het dok - heel confronterend. “Dat zal zo blijven”, zegt hij, “met of zonder hek. Nu zal ik hier andere kindjes wel veilig zien spelen.”

SYMA, SVW

Foto: Dirk Kerstens

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio