Monfort: "Een renner voor de klassiekers word ik nooit"

Een stevige en lichtlopende motor en de benen van een klimgeit: de capaciteiten van Maxime Monfort (Leopard-Trek) zijn intussen bekend. Precies wat hij nodig heeft om zondag uit te blinken in Luik-Bastenaken-Luik.

drombouts

Net als Philippe Gilbert rijdt ook Monfort zondag rondjes in zijn eigen regio. De 28-jarige renner uit Nandrin werd zelfs geboren in Bastenaken en kent de hellingen van de oudste klassieker van ons land als zijn broekzak.

"Maar het is geen enkele garantie op winst. Ambities koester ik natuurlijk wel. Meer voor de ploeg dan voor mezelf. Logisch met renners als Andy en Fränk Schleck in de aanbieding. Maar je weet nooit. Parijs-Roubaix bracht mij op een idee. Waarom zou ik niet kunnen wat Johan Vansummeren klaarde? (Lacht) Mag ik even zweven? Een vroege ontsnapping die het einde haalt, met mij erbij."

Monfort heeft zich in de klassiekers nog nooit echt kunnen tonen, en misschien zal dat ook nooit gebeuren. "Vorig jaar bij HTC-Columbia kwam ik definitief tot het besef dat ik nooit een renner voor de klassiekers word."

"Ik moet op het rondewerk mikken, maar ook weer niet te hoog. In de Tour werk ik met plezier voor de Schlecks, in de Vuelta krijg ik zelf een beschermde rol. Daar kan ik mij in vinden. Ik speel liever als rechtsback in een ploeg die het WK voetbal wint dan Superman te zijn in tweede provinciale."

LLN

Meer sportnieuws