1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Welk darmtype bent u?

Uw bloedgroep kent u waarschijnlijk wel, of u heeft tenminste een kaartje op zak met die gegevens op. Maar binnenkort kan u ook honderduit vertellen over uw darmgroep. Onderzoekers aan de VIB en de Vrije Universiteit Brussel ontdekten namelijk dat er 3 verschillende darmtypes zijn.

mgeysmans

Bent u een Prevotella-, Bacteroïdes-, of Ruminococcu-type? Met die vraag kan u over enkele jaren wel eens geconfronteerd worden. Wat al die gekke namen inhouden? Ze duiden op je mogelijke darmtype. Onderzoekers slaagden er namelijk in om alle verschillende soorten van darmhuishouding in 3 verschillende categorieën op te delen. Welk darmtype jij bezit zou binnenkort via een simpele test van je stoelgang te bepalen moeten zijn.

Waarom?

Waarom die darminformatie nuttig kan zijn, vraagt u zich misschien af? Volgens onderzoekers kan het u helpen om uw lichaam beter te begrijpen en dat helpt dan weer bij het dieetproces.

Enkele opvallendheden:

De Bacteroïdes-groep maakt meer vitamine C, B2, B5 en H aan. De Prevotella-groep is dan weer beter in de productie van B1 en foliumzuur.

Beeld: Photonews

MEER OVER Fit & Gezond