1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Volgende week doet koningin Beatrix troonsafstand"

Het duurt nog een klein weekje voordat Nederland een nieuwe koning en koningin krijgen. Dat is de boodschap van het blad Privé. Volgens hen zal koningin Beatrix, met een gezegende leeftijd van 73 jaar, op Koninginnedag afstand doen van de troon.

mgeysmans

"30 april is het zo ver, dan worden prins Willem-Alexander en prinses Maxima officieel koning en koning van Nederland", vertelt het blad Privé. Waarom ze dat denken? Onlangs bestelde Beatrix een nieuwe limousine, veel te groot voor haar alleen, maar perfect voor Willem-Alexander, zijn vrouw en hun 3 kinderen. Bovendien zijn de werken aan het Kasteeltje Drakensteyn en Paleis op den Dam rond, de plaats waar Beatrix haar troonsafstand zal ondertekenen en daarna tot aan haar dood zal verblijven. Ook het koninklijke zeiljacht werd aan een grondige renovatie onderworpen, "om Beatrix nog volop van haar oude dag te laten genieten".

Vakantiefoto

Bovendien viel het voor heel wat royalty-watchers op, dat tijdens een laatste familiereisje plots Willem-Alexander en Maxima centraal op de foto stonden terwijl dit uit protocollaire overwegingen normaal gezien de koningin moet zijn.

"De tijd is rijp", vindt Privé. "Willem-Alexander en Maxima zijn enorm populair, leven volop in deze tijd en kunnen beter inspelen op de nieuwste tendensen."

Beeld: Photonews