Bewoners Haverlaan willen geen voetgangersbrug

De bewoners van de Haverlaan in Koningshooikt (Lier) willen geen voetgangersbrug tussen hun straat en het domein 't Wit Hof. Hun protest werpt vruchten af.

Van Rompaey Chris

De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) heeft enkele jaren geleden het domein 't Wit Hof aan de Sander de Vosstraat gekocht om er sociale appartementen te bouwen. De werkzaamheden gaan rond de jaarwisseling van start. Het openbaar onderzoek loopt tot morgen, vrijdag. Naar verluidt hebben alle bewoners van de Haverlaan een bezwaarschrift ingediend.

De Haverlaan bevindt zich aan de achterzijde van 't Wit Hof. "De LMH is van plan om over de hofgracht een bruggetje te leggen dat dan op de Haverlaan en de achterliggende verkaveling aansluit. Maar geen enkele bewoner van de Haverlaan wil dat bruggetje", zegt Willy Withofs. "Wij wonen in een doodlopende straat en hebben dus maar één in- en uitgang. Dat geeft ons een groot veiligheidsgevoel. Een extra toegangsweg houdt volgens ons risico's in."

LMH-directeur Marc Vanden Eynde stelt de bewoners van de Haverlaan gerust.

"Het bruggetje naar de Haverlaan komt er niet. We wilden hiermee de Haverlaan en de wijk erachter een extra ontsluiting naar het dorpscentrum geven. Maar blijkbaar zien de bewoners dit niet zitten. Om het bruggetje te kunnen bouwen moesten we bovendien een stuk bouwgrond in de Haverlaan onteigenen. De eigenaar is niet bereid om dit in der minne te regelen. Ook dit houdt ons tegen om de voetgangersbrug te realiseren."

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio