Lode Van Dessel (79) brengt in heel Vlaanderen Vlaamse vlaggen aan de man

Wie tijdens de wielerwedstrijden van de afgelopen weken de vele Vlaamse vlaggen zag wapperen, mag er bijna zeker van zijn dat ze uit Nijlen afkomstig zijn. Ex-burgemeester Lode Van Dessel en zijn team verdelen er vele duizenden per jaar vanuit een klein magazijntje.

Bert Provoost

Lode Van Dessel (79) was in de periodes 1970-1976 en 1983-1989 Volksunie-burgemeester van Nijlen. Sinds kort heeft de fiere Vlaming met zijn team vrijwilligers Vlaanderen Kleurt! overgenomen. "Dat is de commerciële tak van Vlaanderen Vlagt. Wij verkopen de vlaggen vanuit ons magazijntje boven zaal Kempenland aan de Herenthoutsesteenweg in Nijlen. Ik denk dat negentig procent van de Vlaamse vlaggen door ons verkocht wordt."

"We verkopen aan particulieren en aan organisaties. We hebben politieke partijen als klant. Maar ook gemeentebesturen, vooral uit Vlaams-Brabant, kopen bij ons Vlaamse vlaggen. De Vlaamse Volksbeweging koopt ook bij ons haar vlaggen aan. Zij gaan ze dan verkopen op koersen zoals de Ronde van Vlaanderen. Daar worden er elk jaar enkele duizenden verkocht aan vijf euro. We krijgen ook veel bestellingen uit het buitenland, zoals uit Duitsland, Italië en Frankrijk. Daar associëren ze leeuwenvlaggen steevast met koers. Zelfs uit de Verenigde Staten krijgen we om die reden bestellingen. En in Canda is er een wielertoeristenclub die de Vlaamse leeuw als logo heeft. Ongelofelijk toch."

Het volledige verhaal kan u lezen in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.

www.vlaanderenkleurt.be

Bert Provoost

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio