Mechelaar ontwerpt nieuwe Volkswagen Kever

De nieuwe Beetle van Volkswagen is ontworpen door een jonge Mechelaar. Nisan Kucam (33) die samen met zijn familie in 1983 als vluchteling naar België kwam, heeft vier jaar getekend aan de derde kever in de autogeschiedenis.

svanhaezendonck

Pers van over de hele wereld kon maandag in New York, Shangai en Berlijn kennismaken met de nieuwste sensatie van de Duitse autobouwer. De man achter de lijn van die nieuwe Beetle is Nisan Nisargio Kucam, een sympathieke dertiger die zijn jongensdroom wist waar te maken: autodesigner worden. Ondertussen is de Mechelaar van Assyrische origine zes jaar aan de slag bij de Volkswagen Group.

Samen met een twintigtal andere ontwerpers mocht hij mee de basis leggen voor het populaire automodel. "In eerste instantie worden onze schetsen op een schaal van een vierde gebouwd. Daaruit heeft onze chef design Walter da'Silva drie ontwerpen geselecteerd, waaronder dat van mij. Die auto's zijn op ware grootte gebouwd", legt Nisan uit.

Martin Winterkorn, CEO bij Volkswagen, in hoogsteigen persoon koos uiteindelijk voor het ontwerp van Nisan. "Als je in je eigen dromen blijft geloven, kan je ze uiteindelijk waarmaken. Voor de nieuwe Beetle heb ik geprobeerd om de historische elementen van de auto in een moderne, maar acceptabele lijn te steken. Zo blijft de geest van de wagen bewaard", vertelt hij.

Een interview met Nisan Kucam leest u in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio