Volledig politiekorps Knokke-Heist op zoek naar hondendrollen

Baasjes die de hondenpoep van hun trouwe viervoeter niet opkuisen zijn gewaarschuwd. Het volledige politiekorps van kustgemeente Knokke-Heist wordt ingezet om overtreders te pakken.

ikerremans

Knokke-Heist wil komaf maken met hondendrollen en met honden die niet aan de leiband hangen. "We zetten de grote middelen in", zegt Etienne Stox, waarnemend korpschef van de lokale politie. "Elke interventiepatrouille, elke motard, elke wijkagent krijgt de opdracht overtredingen vast te stellen, en we sturen ook agenten in burger op pad om mensen op heterdaad te betrappen."

De strenge politieactie loopt nog tot eind volgende week. Wie betrapt wordt, mag een boete van 50 euro verwachten. Volgens waarnemend burgemeester Maxim Willems (GBL) is er geen andere oplossing. "We voeren al vijftien jaar allerlei campagnes, en niets werkt. Vorig jaar heeft de afvalbeheerder hier meer dan 11.000 hondendrollen opgehaald. De eerste maanden van dit jaar liep dat alweer op tot tweeduizend stuks per maand."

Hoewel de baasjes niet te spreken zijn over het strenge optreden, lijkt de actie wel te werken. Het aantal drollen is op de meest kritieke plaatsen al met meer dan de helft gedaald. De controleacties krijgen later op het jaar dan ook nog een vervolg.

Beeld Photonews

Vastgoed

Jobs in de regio