Bracke: "Politie komt snuffelen tussen mijn onderbroeken"

N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke voelt zich geviseerd door het Gentse stadsbestuur. Op zijn website klaagt Bracke dat hij sinds zijn terugkeer naar Gent al tweemaal politie over de vloer kreeg om te controleren of hij daadwerkelijk in de Arteveldestad woont.

ikerremans

De gewezen VRT-journalist keerde vorig jaar terug van Mol naar Gent. Verwacht wordt dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar een belangrijke rol zal krijgen.

'Aparatsjiks'

En die meerderheid probeert hem stokken in de wielen te steken, beweert Bracke. Op zijn website vertelt de N-VA'er dat hij een tweede politiecontrole kreeg na zijn verhuis. Zo'n tweede controle komt er doorgaans enkel bij een vermoeden van fraude, maar ook de politieagent moest volgens Bracke toegeven dat hij niet wist wat hij kwam doen.

"Ik denk dat ik de uitleg ken", zegt Bracke. "Het hoofd van de Dienst Burgerzaken - Departement Bevolking is geheel en al toevallig de voorzitter van de sp.a in De Pinte. Een afdeling met nogal wat 'aparatsjiks' in de rangen, en dus goed bekend in de partij, in Gent en daarbuiten. Dit is opgezet politiek spel", zegt de N-VA'er.

"Is dat nu erg? Natuurlijk niet! Ik kan daar best tegen. Het is alleen maar onnozel". De opmerking van anderen dat het stadsbestuur zich moet bezig houden met "de echte problemen", is volgens Bracke "de nagel op de kop".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER