Nieuwe stadsartiest: Donnez wordt Vaganée

Met een voorstelling in kunstencentrum nOna heeft radiomaker Pat Donnez (52) vrijdagavond afscheid genomen als stadsartiest. Jazzmuzikant Frank Vaganée, pas 45 geworden, volgt hem op.

Donnez was de eerste stadsartiest in de geschiedenis van Mechelen.

svanhaezendonck

"Vroeger kreeg je als artiest pas erkenning als je er niet meer was, en daar wilden wij verandering in brengen", stelt schepen van Cultuur Frank Nobels.

In de twee jaar dat Donnez zich mee over het culturele leven in de stad ontfermde, ontstonden de plannen voor een Rik Woutersmuseum, én voor een literair welnesscentrum. De eerste stadsartiest verzorgde tijdens de kerstperiode samen met zanger Tom Kestens ook een geslaagd meezingconcert in de spiegeltent op de Grote Markt.

Zijn opvolger Frank Vaganée is haast vergroeid met zijn saxofoon. Als leider van het Brussels Jazz Orchestra wil hij Mechelen muzikaal meer op de kaart zetten, maar de tweede stadsartiest droomt ook van een nieuw kunstenaars zoals de stad vroeger met Herten Aas kende. "De banden die Bodo Van de Voorde daar wist te smeden, zijn heel betekenisvol voor onze stad", zegt hij.

In de weekendkrant van Gazet van Mechelen (9 april) vindt u een dubbelgesprek met de twee heren.

SVHMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio