Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mechelaar vergokt 20.000 euro in een jaar (video)

Om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van gokken heeft B. B. (30) uit Mechelen met rapper Pita een lied gemaakt. B. vergokte in iets meer dan een jaar 20.000 euro.

svanhaezendonck

Het aantal Belgen dat niet meer mag gokken en op een zwarte lijst staat, is vorig jaar gestegen tot zo'n 13.000, of dubbel zoveel dan 5 jaar geleden. Dat staat in het jaarverslag van de Kansspelcommissie, dat de krant uw kon inkijken. B.B. liet zich zelf op die lijst zetten. Het enige wat hij moest doen was aangetekende een kopie van zijn paspoort naar de Kansspelcommissie sturen.

B., die samen met zijn familie een bekende ski- en snowboardshop runt in Mechelen, heeft diep gezeten, en ging met zijn rekening meer dan geregeld onder nul. "Ik was verslaafd aan caféspelen, zogenaamde slotjeskasten om precies te zijn", zegt B. "En ik heb daar verschrikkelijk veel spijt van. Ook naar mijn familie toe heb ik een groot schuldgevoel. Toen ik vader werd van Younes ben ik ermee gestopt. Maar met dit nummer wil ik deze zwarte bladzijde uit mijn leven definitief omslaan", getuigt hij.

'Schuld en spijt' heet de clip die B. samen met Pita, bekend van zijn hit Zomer, heeft ingeblikt.

SVH, WB

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio