Van Hool stelt luxueuze lijnbus met strak ontwerp voor

Van Hool stelt luxueuze lijnbus met strak ontwerp voor

Van Hool stelt luxueuze lijnbus met strak ontwerp voor

Print
Lier - Zondag pakt busbouwer Van Hool uit met een nieuwe lijnbus, die toont hoe het openbaar vervoer van de toekomst er zal uitzien. Voor het bedrijf uit Koningshooikt gaat het om een mijlpaal.
De voorstelling gebeurt op het UITP-congres, de tweejaarlijkse hoogmis voor al wie wereldwijd met openbaar vervoer te maken heeft. Dubai is dit jaar gastheer. Op de stand van Van Hool zal het prototype van de ExquiCity dé blikvanger zijn. "We blijven uiteraard onze gewone stadsbussen produceren. Maar nu hebben we ook een nieuw model voor het openbaar vervoer van de toekomst klaar. We zien dat er een tendens is om bij sommige lijnen van het openbaar vervoer meer comfort te bieden aan de reizigers. Dit ontwerp beantwoordt daar perfect aan en is toch wel een mijlpaal voor ons bedrijf", zegt woordvoerder Yves Goffin van Van Hool vanuit Dubai.
Het ontwerp van de bussen doet wat denken aan de moderne trams. Het design volgt een strakke lijn, met onder andere ingewerkte wielen. De eerste bestellingen zijn al binnen. Zo kocht de Italiaanse vervoersmaatschappij T.E.P. Parma al negen hybride trolleybussen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio