Gemeente start geen gerechtelijke procedure

Print
Willebroek - TC Duvels krijgt nieuwe dakgoten en een deel van het dak van de tennishal wordt aangepakt. De voormalige eigenaar wordt door de gemeente niet aansprakelijk gesteld.
De tennishal staat er een vijftal jaar. Die werd gebouwd in opdracht van de voormalige huurder-eigenaar. Die ging failliet en daarop verhuurde de gemeente gebouw en infrastructuur aan de tennisclub TC Duvels. Al snel bleek dat bij de minste stevige regenval de dakgoten van deze tennishal het water niet konden slikken en het water bovendien onder de muur-fundering in de tennishal liep.

"We gaan nu de dakgoten en een stuk van het dak aanpassen. Dat zal maximaal 13.000 euro kosten. We gaan deze kosten terugbetalen aan TC Duvels onder de vorm van een subsidie", vertelt burgemeester Marc De Laet (sp.a).

Het Vlaams Belang vroeg zich af of de aannemer niet verantwoordelijk kon gesteld worden omdat het hier om een constructiefout gaat. "Ondertussen weten we dat het architect/studiebureel fouten heeft gemaakt en niet de aannemer. Ondanks het niet kleine bedrag, zien we van een gerechtelijke procedure af om dat geld te recupereren. De kans te winnen is er, maar de kosten van het aanstellen van experten voor het onderzoek en de kosten van een advocaat zouden al snel hoog oplopen", zegt de burgemeester.

Naast de aanpassingen aan het dak en dakgoten van deze tennishal wordt ook de betonnen afsluiting verderop aan het terrein afgebroken en vervangen door een hekwerk. De betonnen platen zijn in zeer slechte staat en vormen een bedreiging voor de spelende jeugd op het speelplein De Wip.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio