Selahattin Koçak: "Heel erg ontgoocheld in de politiek, ben het kotsbeu"

Selahattin Koçak: Heel erg ontgoocheld in de politiek, ben het kotsbeu

Selahattin Koçak: "Heel erg ontgoocheld in de politiek, ben het kotsbeu"

Print
“Ik ben diep ontgoocheld in de politiek. Dat heeft niets te maken met de aanstelling van Maurice Webers als sp.a-lijsttrekker in Beringen maar alles met de manier waarop ik binnen de partij behandeld word. Ik ben het kotsbeu”, zegt sp.a-schepen Selahattin Koçak.

Aanleiding tot deze uitlatingen was de aanstelling van sp.a-schepen Maurice Webers tot lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. Dat gebeurde vorige week op een koepelvergadering van de sp.a-bestuursleden.

“Ik ben het kostbeu. Mijn houdbaarheidsdatum bij de sp.a lijkt voorbij", zegt Koçak. "En dat heeft niets te maken met de aanstelling van Maurice als lijsttrekker. Ik gun hem dat. Maar ik word altijd aangesproken als Turk en dat moet maar eens stoppen. Vanaf het eerste ogenblik dat ik in de politiek stapte, heeft Mondelaers me tegengewerkt. Die lacht nu in zijn vuistje."

Kanonnenvlees

"Ik schrijf boeken, ik ga lezingen geven, ik ben over heel Vlaanderen bekend. Maar hier telt dat blijkbaar niet omdat ze me wellicht als een bedreiging zien. Ook in mijn partij. Er is me drie keer beloofd dat ik naar Brussel mocht en drie keer hebben ze iemand anders in mijn plaats gestuurd: eerst Joris Vandenbroucke, daarna Ludo Sannen en de laatste keer Guy Swennen. In Beringen moeten ze me blijkbaar niet hebben. Ik ben goed genoeg om als kanonnenvlees te dienen bij Turken en Vlamingen maar als puntje bij paaltje komt gaan de vriendjes voor. Ik zie het echt niet meer zitten.”

RV

.

Nu in het nieuws