Laurent en Leterme komen tot akkoord over acties van de prins

Prins Laurent heeft tijdens zijn gesprek met premier Yves Leterme vrijdag aanvaard dat zijn toekomstige acties omkaderd worden. "We hebben met mijnheer Leterme een tekst uitgewerkt", verklaarde Pierre Legros, advocaat van de prins.

In een mededeling die de persdienst van de premier na afloop verspreidde, wordt geen informatie over de inhoud van het gesprek gegeven.

"Eerste minister Yves Leterme heeft deze namiddag Prins Laurent van België ontvangen in het licht van de gebeurtenissen van de voorbije weken. De eerste minister zal de Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Voorzitter van de Senaat inlichten over het verloop en de besluiten van het gesprek", luidt het.

Brief

Volgens advocaat Pierre Legros zal de prins aan premier Leterme een "persoonlijke brief" sturen met daarin de bepalingen van het akkoord dat vrijdag werd overeengekomen. Dat moet voorkomen dat in de toekomst gelijkaardige gebeurtenissen zich voordoen. Het akkoord "legt de toekomstige relaties vast voor alle leden van de koninklijke familie", aldus meester Legros.

Archieffoto Photonews

Nu in het nieuws