Combitaks moet amokmakers op fuiven in de hand houden

Print
Putte - "Wij kampen al langer met problemen door herrieschoppers en overlast bij enkele grotere fuiven in de polyvalente zaal van het gemeenschapscentrum. De nieuwe belasting bedraagt 100 euro per ritje voor de amokmakers. Hopelijk stemt het hen tot nadenken alvorens ze naar een fuif afzakken met de intentie de boel op stelten te zetten", zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld).
"Met de combitaks starten wij een strengere aanpak van overlast op fuiven. De gemeente voert de taks in voor het vervoer van personen die administratief aangehouden zijn en waar een vermoeden van effectieve dronkenschap bestaat of die overlast veroorzaken."

In januari was er opnieuw melding van escalerende vechtpartijen en spanningen op een fuif die door de politie is stilgelegd.

Er komen vanaf nu identiteitscontroles o.a. op de fuif van zaterdag 9 april, de Flügel Night. Het is belangrijk dat de politie weet wie aanwezig is zodanig dat in de toekomst preventief kan ingegrepen. Het gaat immers meestal om dezelfde jongeren.

De politie zal waar nodig ook fouilleren en voor de fuif is er een controle en bespreking met de betrokken organisatoren en brandweer.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio