30 maanden met uitstel voor handtastelijke vader

De Antwerpse strafrechter heeft een 66-jarige man vrijdag veroordeeld tot 37 maanden cel met uitstel. Hij had zijn dochter tussen 1990 en 2006 herhaaldelijk betast. De rechtbank achtte ook één feit van verkrachting bewezen. De man moet zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek.

jrosquin

De dochter, die nu 43 is, had op 29 mei 2006 een klacht ingediend. Ze vertelde dat ze vijf of zes keer verkracht werd door haar vader toen ze in februari 1990 kort na de geboorte van haar dochter weer bij haar ouders in Deurne was gaan wonen. De man had haar ook betast aan de borsten en billen en zich tegen haar aangewreven met zijn geslachtsdeel. De ongewenste aanrakingen bleven duren tot twee weken voor de aangifte.

De beklaagde bekende de betastingen en ook één feit van verkrachting. De rechtbank oordeelde dat de andere niet bewezen waren. De man verklaarde dat hij zich aan zijn dochter vergrepen had omdat zijn echtgenote geen seks meer wilde. Hij moet het slachtoffer 7.500 euro schadevergoeding betalen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio