Vrouw vrijgesproken van verkrachting door lacune in wetgeving

Door een lacune in onze wetgeving heeft de Antwerpse strafrechter een 43-jarige vrouw vrijdag moeten vrijspreken voor de verkrachting van een 23-jarige jongeman met de verstandelijke leeftijd van een kind van 7.

jrosquin

Het slachtoffer was bevriend met de dochter van de beklaagde. De vrouw wist dat hij een verstandelijke beperking had, maar maakte toch avances naar hem. Op 13 maart 2010 had ze hem verleid tot seks. Toen zijn moeder ontdekte wat er gebeurd was, diende ze op 7 april 2010 klacht in.

De vrouw bekende dat ze seks met hem had, maar aangezien het slachtoffer haar penetreerde, is er juridisch gezien geen sprake van verkrachting. Het moet immers de dader zijn die de daad van penetratie verricht op het slachtoffer.

Aanranding van de eerbaarheid

Ook voor aanranding van de eerbaarheid werd ze vrijgesproken. De vrouw had hem seksueel getinte sms'jes gestuurd, waardoor hij volgens de rechtbank wist wat er zou gebeuren als hij naar haar thuis ging.

De rechtbank noemde het gedrag van de vrouw verwerpelijk. Het openbaar ministerie had dertig maanden cel gevorderd, waarvan de helft effectief. Het slachtoffer en zijn moeder hadden zich burgerlijke partij gesteld, maar grijpen door de vrijspraak naast een schadevergoeding.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio