Geesteszieke vrouw ontkent betrokkenheid steekpartij Mortsel

Print

Geesteszieke vrouw ontkent betrokkenheid steekpartij Mortsel

Mortsel - De politie heeft de vermoedelijke dader opgepakt die woensdag op straat in Mortsel een 74-jarige vrouw neerstak. Het gaat om een geesteszieke vrouw die als sinds 2003 opgesloten zit in een psychiatrische instelling. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet.

Het centrum van Mortsel was gisteren het toneel voor een hallucinant schouwspel. De 74-jarige Maria B. (foto links) uit Wilrijk wandelde door de Mechelsesteenweg in de richting van een school toen ze door een andere vrouw plots werd neergestoken. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het Middelheimziekenhuis. De vrouw is nog steeds kritiek.

Vrijdagnamiddag maakte het parket bekend dat de dader is aangehouden. Het betreft een 29-jarige vrouw die al sinds 2003 vastzit in een psychiatrische instelling. Sinds datzelfde jaar staat ze onder toezicht van het Comité ter Bescherming van de Maatschappij nadat ze werd opgepakt voor gelijkaardige feiten.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door de beelden van de bewakingscamera van een nabijgelegen winkel. De politie sloeg haar in de boeien in de instelling waar ze verbleef. Zelf blijft de vrouw alle betrokkenheid ontkennen.

Lees ook: 74-jarige vrouw in de rug gestoken

SYMA,

DVD

Was u getuige van de steekpartij in Mortsel? Neem contact met ons op via dit mailadres.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio