600 handtekeningen tegen Noordboulevard

Het openbaar onderzoek voor de aanleg van de Hertog Hendrik I-lei (Noordboulevard) wordt maandag afgesloten. Ruim 600 mensen hebben een bezwaarschrift mee ondertekend.

Toon Verheijen

Enkele maanden geleden weigerde Stedenbouw een bouwvergunning voor de Noordboulevard. Het dossier was onvoldoende uitgewerkt en daarom moest het stadsbestuur een nieuw openbaar onderzoek houden. Bij het eerste onderzoek werden er al 38 bezwaarschriften ingediend dat ondertekend werd door honderden mensen. Deze keer verzamelden alleen Gulden Vellekens alleen al 527 handtekeningen voor een gemeenschappelijk bezwaarschrift. "En dan hebben we nog niet alle straten gehad in onze buurt", zegt een tevreden Jean-Pierre Maes. "Daarnaast zijn er ook nog eens dertien bewoners die een individueel bezwaarschrift hebben ingediend. Het is een teken dat het nog steeds allemaal leeft. Daarnaast heeft ook het buurtwerk Tussen Brug en Ring nog een bezwaarschrift met 68 handtekeningen binnengebracht." Ook Open VLD heeft nog een bezwaarschrift ingediend net als nog enkele mensen. "Het kan zijn dat het uiteindelijk niets uitmaakt omdat de weg er misschien niet komt, maar we mogen ons niet in slaap laten wiegen. We willen geen enkel risico nemen."

De Noordboulevard is na het niet goedkeuren van het mobiliteitsplan meer dan ooit ter discussie gekomen. Na de bewuste gemeenteraad van 28 februari liet toenmalig schepen van mobiliteit Dimitri Gevers (sp.a) zelfs verstaan dat de weg er misschien (voorlopig) niet komt. Een en ander zal meer duidelijk worden als de (nieuwe) meerderheid het verkeersplatform voor een verbeterd mobilietitsplan op poten heeft gezet.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio