Beke koppelt volgende week terug naar andere partijen

Beke koppelt volgende week terug naar andere partijen

Beke koppelt volgende week terug naar andere partijen

Print
Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke zit vrijdagnamiddag opnieuw rond de tafel met PS-voorzitter Elio Di Rupo en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het trio zal zich buigen over de financieringswet. Volgende week zal Beke terugkoppelen naar de andere partijen, donderdag staat een audiëntie op het Paleis op zijn agenda, zo werd vernomen in de omgeving van de CD&V-voorzitter.

Volgende week dinsdag ontvangt de onderhandelaar tussen tien en twaalf uur de andere Franstalige partijvoorzitters tijdens een gemeenschappelijke vergadering. Dat zijn Joëlle Milquet (cdH), Charles Michel (MR) en Jean-Michel Javaux (Ecolo).

Na de middag komen tussen drie en zes uur achtereenvolgens Caroline Gennez (sp.a), Wouter Van Besien (Groen!) en Alexander De Croo (Open Vld) langs. De Vlamingen zitten dus niet gezamenlijk met Beke aan tafel.

Geen paasvakantie

Woensdag staan opnieuw onderhandelingen met Di Rupo en De Wever samen op de agenda. Donderdagmiddag trekt Beke dan nogmaals naar Laken voor een audiëntie bij koning Albert I. Vrijdagnamiddag staat een nieuwe vergadering met drie gepland. Veel paasvakantie lijken de onderhandelaars dus niet te zullen nemen.

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws