1/5

Werken Grote Markt: de eerste nieuwe kasseien liggen er

De eerste nieuwe (afgezaagde) kasseien zijn gelegd op de Grote Markt. Maandag 11 april start de derde fase van de werken.

Aannemer Vangeel Wegenbouw heeft de eerste partij afgezaagde kasseien op de Grote Markt gelegd. Het gaat om een stukje tegen de gevels aan de kant van het stadhuis. DE kasseien zijn inderdaad zeer vlak en in niets te vergelijken met de kasseien die nu nog aan de noordkant op de Grote Markt liggen.

Maandag 11 april start overigens de derde fase. Dan wordt er gestart in de zone voor en na de Herentalsstraat. Er wordt ook verder gewerkt in de zone Gasthuisstraat en rond de kerk. De aannemer zal dus in drie zones tegelijkertijd werken aan het uitvoeren zijn.

De nieuwe fase heeft meteen ook gevolgen voor het verkeer. Naast de Gasthuisstraat wordt nu ook het eerste gedeelte van de Herentalsstraat dubbelrichting omdat de bewoners/handelaars van het gedeelte tot het kruispunt met de Pieter De Nefstraat niet meer weg kunnen rijden via de Grote Markt. Na het kruispunt met de Pieter De Nefstraat, wordt de rijrichting van de Herentalsstraat omgedraaid én enkelrichting.

Vanop de R13 (Ring) zullen er ook omleidingen voorzien worden om de parkingen van de Gasthuisstraat, Warande en Otterstraat te bereiken.

Uiteraard ook ons fotoalbum nog steeds te bewonderen met nieuw fotomateriaal.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio