Westerlo bereidt zich voor op groot bekerfeest

Westerlo bereidt zich voor op groot bekerfeest

Westerlo bereidt zich voor op groot bekerfeest

Print
Westerlo laat er geen gras over groeien. Nog maar pas staat de kwalificatie voor de Heizel vast, of de club is al druk in de weer met talrijke initiatieven. De tweede bekerfinale uit de clubgeschiedenis moet en zal een groot festijn worden: een weekend lang.

Zo komt er een podium voor het stadion waar de spelers zaterdag na de finale sowieso gevierd zullen worden, opgeluisterd door een deejay en de nodige drank. Een dag later - zondag 22 mei - zal de selectie dan in stoet naar het gemeentehuis trekken waar een huldiging zou volgen door burgemeester Van Hirtum.

“Of we nu winnen of verliezen”, zegt commercieel manager Jan Caers die nog meer acties uitdoktert. Zo wordt de mogelijkheid van een ‘Westeldorp’ aan de voet van het Atomium, waar de Westerlofans in de uren voor de finale kunnen verbroederen, nog onderzocht. Om de 20.000 toegewezen tickets aan de man te brengen, zal beroep gedaan worden op de scholen en voetbalclubs uit de streek.

“Bij de vorige finale lokten we 12.000 supporters naar de Heizel. Dat moet dus het streefdoel zijn”, zegt clubmanager Herman Wijnants. Bij de vorige bekerfinale, in 2001, ging de volksverhuizing gepaard met ruim 130 bussen.

Gisteren stroomden in het Kuipje al telefoontjes en mailtjes binnen van ongeduldige supporters, maar de ticketverkoop laat nog even op zich wachten. Westerlo, Standard en de bond moeten eerst om tafel gaan om de ticketprijzen vast te leggen.

SBE

Foto: Photonews

Meer voetbalnieuws