Wie maakt beeld voor de vrijwilligers?

Print
Ranst - De gemeente wil haar dankbaarheid voor het werk van de talrijke vrijwilligers gestalte geven. Daarom wordt een wedstrijd georganiseerd onder kunstenaars. Ze worden opgeroepen om een kunstwerk te maken dat als thema “de vrijwilliger in beeld” heeft. De kunstenaar moet in zijn werk verwijzen naar het vrijwilligerswerk en als het kan ook naar Ranst. De kunstenaar moet in Ranst wonen en het werk is bedoeld om op het middenplein van het gemeenschapscentrum te staan. Het moet dus weerbestendig zijn en ook weerstand kunnen bieden aan mogelijke vandalen. Het werk moet op zichzelf kunnen staan maar kan ook verankerd worden in een arduinen muur.
De gemeente wil maximaal 3000 euro investeren. Het ontwerp voor het werk zou ten laatste op 22 april om 12 uur moeten binnengebracht worden op de cultuurdienst. Het ontwerp kan ook gemaild worden.

Het kunstwerk moet klaar zijn voor transport op vrijdag 21 oktober en de inhuldiging van het werk is gepland op 28 oktober bij de start van de kunsttentoonstelling die Ranst dan organiseert. Mocht geen enkel kunstwerk voldoen aan de opgesomde criteria dan kan de gemeente ook afzien van de aankoop.

Info www.ranst.be tel03/225.34.19.

Sylvain Liekens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio