Aantal vacatures in Mechelen stijgt met 70 procent

De werkloosheid in de stad Mechelen ligt voor het eerst sinds mei 2009 onder de 9 procent. Ook het aantal vacatures stijgt.

svanhaezendonck

In de stad Mechelen is de economische crisis stilaan voorbij. "Sinds de zomer van 2010 neemt de werkloosheid in Mechelen duidelijk af", zegt schepen van Economie Caroline Gennez.

"In maart 2010 had Mechelen een werkloosheidspercentage van 9,71 procent. In maart 2011 zakte dat aantal tot 8,87 procent. Het is voor het eerst sinds mei 2009 dat het aantal werklozen zich in Mechelen onder de 9 procent bevindt. Enkele groepen doen het bijzonder goed. Bij mensen met een arbeidshandicap daalde het werkloosheidspercentage in één jaar tijd met 14,2 procent, bij jongeren onder de 25 jaar met 14,1 procent en bij mensen die één tot twee jaar werkloos waren met 13,8 procent", somt Gennez op.

Ook het aantal vacatures stijgt sterk. In maart waren er 1038 vacatures in Mechelen. Dat is een stijging met 70 procent tegenover vorig jaar. De uitzendarbeid, die een belangrijke indicator is voor de toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, doet het ook goed. In maart waren er 805 uitzendopdrachten in Mechelen, tegenover 514 in februari.

CWILMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio