Albert Heijn komt naar Hessenplein

Albert Heijn komt naar Hessenplein

Albert Heijn komt naar Hessenplein

Print
Antwerpen - Het Hessenplein staat met stip genoteerd om de eerste Antwerpse Albert Heijn te krijgen. De Nederlandse supermarktketen is vrijwel rond over de locatie.

Met de komst van Albert Heijn naar het Hessenplein zou dit, na Brasschaat, de tweede vestiging in ons land zijn. En meteen ook de eerste in Antwerpen, waar de Nederlanders de concurrentie willen aangaan met gevestigde waarden zoals Delhaize en Carrefour.

In het hoofdkantoor van Ahold, de moedergroep van de grootgrutter, wordt het nieuws bevestigd noch ontkend. “Wij zullen dit bekendmaken als we de tijd daarvoor rijp achten”, klinkt het. Het Antwerpse Antigoon Invest, dat de winkel met een oppervlakte van 1.330m² beheert, laat de eer om de komst van de supermarkt bekend te maken aan Albert Heijn. “Het is niet aan ons om dit nieuws te vertellen.”

Eilandje is groeimarkt

Het Hessenplein ligt vlak bij het Eilandje. En dat is een potentiële markt van formaat, met bovendien veel Nederlandse inwoners.

De verwachting is dat er de volgende jaren op het Eilandje enkele duizenden bewoners gaan bijkomen. In de meeste gevallen gaat het om tweeverdieners en andere mensen met een stevig inkomen.

Wanneer Albert Heijn de deuren opent aan het Hessenplein, is nog niet bekend. Op dit moment wordt het gebouw, waar vroeger de bekende handelaar in auto-onderdelen Eduard Bellekens zat, nog een bouwwerf.

Appartementen en lofts

Het gaat om een project met elf nieuwbouwappartementen, negen casco loften, ondergrondse parkeerplaatsen en 39 kleinere nieuwbouwstudio’s.

PVDP

Foto's: Wim Hendrix

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio